Chaos in Terneuzen door loslopende stieren (video)

Chaos in Terneuzen door loslopende stieren (video)
Chaos in Terneuzen door loslopende stieren (video) © OZ
Stieren3
TERNEUZEN - Lees hieronder de liveblog over de losgebroken stieren 
22:51 De politie meldt dat de eigenaar de dieren terugkrijgt. De dieren zouden pas net in de wei zijn geplaatst. Hoe ze vervolgens precies konden ontsnappen is nog onbekend. 

— Michiel vd Velde (@michielvelde)
">

— Michiel vd Velde (@michielvelde)
">
22:05 Verslaggever Michiel van der Velde sprak met enkele ooggetuigen. 
ITEM koeien losgeslagen

— Michiel vd Velde (@michielvelde)
">
Dolle stier2
21:49 De politie meldt dat de stieren verdoofd zijn door een dierenarts. Eén persoon is met een wond achterop zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Hij hielp bij het vangen van de dieren. Daarbij is hij geschept door een stier. Over zijn toestand is nog niets bekend.
21:45 Beide stieren zijn gevangen, meldt onze verslaggever. 
© OZ
21:35 Een van de stieren is gevangen. De bovenstaande foto is gemaakt door onze verslaggever ter plaatse. Volgens een ooggetuige zou ook de tweede gevangen zijn.

— MrRikkert (@MrRikkert_YT)
">
20:47 "Het gaat om twee dolle stieren die zeer gevaarlijk zijn", zegt politiewoordvoerder Erik Passchier. Op een foto op Twitter is te zien dat een agent op de hoorns wordt genomen door een van de dieren. Daarna schoot de agent enkele keren gericht op het dier. Of de stier daardoor is verwond, is niet bekend. Voordat het dier hem aanviel zou de agent een waarschuwingsschot hebben gelost om hem af te wenden. 
20:31 Een dierenarts is ingeschakeld om te kijken wat de beste oplossing voor het probleem is. Mogelijk worden de dieren verdoofd en daarna weggebracht, afschieten is ook een optie. 
Dolle stier
20:18 De stieren zouden rond 19.00 uur ontsnapt zijn uit een weiland net buiten Terneuzen. Ze vielen het passerende verkeer aan en zeker een persoon raakte daarbij gewond. Een ambulance is onderweg om de gewonde te verzorgen. Het is onduidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn. 

— Jacq de Smet (@Jacdesmet)
">
20:21 Via Burgernet is een oproep gedaan om vooral binnen te blijven en de dieren niet benaderen. De woordvoerder van de politie benadrukt dat de stieren zeer gevaarlijk zijn. Ook het verkeer moet extra alert zijn.

— Burgernet Zeeland (@Burgernet_ZE)
">