Zeeland wordt wakker: asielzoekerscentrum, soja en Paralympics

Zeeland wordt wakker: asielzoekerscentrum, soja en Paralympics
Zeeland wordt wakker: asielzoekerscentrum, soja en Paralympics © OZ
Locatie AZC op velden Baskensburg
Locatie AZC op velden Baskensburg © Google Maps

Enquête azc

OOST-SOUBURG - Zo'n 870 Vlissingers hebben zich uitgesproken tegen de komst van een asielzoekerscentrum op de sportvelden achter sporthal Baskensburg. Dat hebben ze gedaan in een enquête op de website van de partij POV. De Vlissingse gemeenteraad praat donderdagavond over de plannen.
© OZ

Soja

Vier boeren in Zeeuws-Vlaanderen zaaien dit jaar voor het eerst soja. Ze doen mee aan het project Zeeuwse Soja, waarbij wordt onderzocht of de teelt van soja in Zeeland praktisch en rendabel is. Door het gewas dichter bij huis te verbouwen kunnen Zeeuwse boeren een bijdrage leveren aan de strijd tegen de ontbossing in Zuid-Amerika.
© OZ

Burgemeester

In Kruiningen is Piet Zoon (66) beëedigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Reimerswaal. Zoon is de opvolger van Jan Huisman die met pensioen is gegaan. Door onenigheid in de vertrouwenscommissie die de nieuwe burgemeester moest uitzoeken is gekozen voor het aanstellen van een waarnemer.
Corné de Koning en Esther van der Loos
Corné de Koning en Esther van der Loos © OZ

Paralympics

Corné de Koning uit Goes is zich al aan het voorbereiden op Rio de Janneiro. Hij is de enige Zeeuw die al zeker weet dat hij mag deelnemen aan de Paralympics. De Koning komt uit op het onderdeel roeien. Kenners zeggen dat de gemengde tweemansboot van De Koning met Esther van Loos kansrijk is voor goud.
Weer
Wolkenvelden en de zon wisselen elkaar vandaag af. Ook ontstaan er stapelwolken. Vooral vanmiddag kan een enkele stapelwolk uitgroeien tot een regen- of onweersbui. Het wordt maximaal 24 graden en er staat een zwakke tot matige oostelijke wind.