Kruispunt Sloeweg: welke van de zes varianten? (video)

Kruispunt Sloeweg: welke van de zes varianten? (video)
Kruispunt Sloeweg: welke van de zes varianten? (video) © Omroep Zeeland
Kruispunt-Sloeweg
OOST-SOUBURG - Kansloos
Van de zes varianten lijken een paar vooraf al kansloos te zijn. De grote favoriet bij bijvoorbeeld Veiligheidsregio Zeeland en het bedrijfsleven is de ´Ster-variant met drie viaducten'. Maar de kosten van 22 miljoen lijken een probleem. Deze variant ligt nog niet in Zeeland.
Haarlemmermeer-variant
De optie die de favoriet lijkt te zijn bij de politiek is de 'Haarlemmermeer-variant'. Die kost twaalf miljoen. Dit is een vergelijkbaar knooppunt met wat er bij de Westerscheldetunnel ligt aan de kant van Terneuzen. Daar ligt een aantal van deze aansluitingen, maar een goed voorbeeld is de aansluiting tussen de N61 en N62. 
© OZ

Trompet

Een andere mogelijkheid is de trompet. Die kost ongeveer dertien miljoen. Op deze manier sluit bijvoorbeeld de Deltaweg bij Goes aan op de A58.

Voorkeur rij-instructeur

Rij-instructeur Michel Verburg heeft een duidelijke voorkeur: 'de ster-variant' is ideaal. "Daar hoeft niemand voor te stoppen en daar stroomt alles goed door. Al denk ik niet dat ze daarvoor kiezen vanwege de kosten. Daarom verwacht ik dat ze voor de trompet-optie gaan. Een hele goede, veilige optie wat mij betreft."