Aziatische toerist potentiële goudmijn voor Zeeland (video)

Aziatische toerist potentiële goudmijn voor Zeeland (video)
Aziatische toerist potentiële goudmijn voor Zeeland (video) © OZ
Chinezen Zeeland int 1

Toename

YERSEKE - In verhouding tot de Duitse en Belgische toerist is de groep Aziatische toeristen die naar Nederland en Zeeland komt nog erg klein, maar het aantal neemt snel toe. Uit cijfers van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) blijkt dat het aantal Aziatische toeristen in 2014 met 16 procent toenam ten opzichte van 2013.

Winkelen

Veruit de favoriete bezigheid van Aziatische toeristen in Nederland is winkelen en ze geven dan ook bovengemiddeld uit tijdens hun reis. Een Chinese toerist geeft tijdens een verblijf in ons land gemiddeld 1250 euro uit. 

Bussen Chinezen

De eerste Zeeuwse ondernemers zijn overstag en verwelkomen de Aziaten graag. Zo zien ze bij Deltapark Neeltje Jans zo'n tientallen keren per jaar een bus met Chinezen arriveren. Het park laat nu de website in het Chinees vertalen om nog meer Chinezen naar Neeltje Jans te trekken. 

Ander gedrag

De Oesterij in Yerseke wordt al regelmatig bezocht door vooral Japanners en Taiwanezen. Volgens eigenaar Jean Dhooge gedragen Aziatische toeristen zich wel anders dan de Nederlandse toerist. 
Chinezen Zeeland int 2

Taiwanese televisie

Bij de Oesterij wordt niet actief campagne gevoerd op de Aziatische markt, want het bedrijf vertrouwt op de kracht van mond-tot-mondreclame. De Aziatische toerist weet de weg naar Yerseke inmiddels te vinden. Het bedrijf kreeg onlangs zelfs de Taiwanese televisie op bezoek. 
Chinezen Zeeland int 3
De hele uitzending van het Taiwanese reisprogramma is hier te bekijken.