'Wachtlijsten Emergis zijn in- en intriest' (video)

'Wachtlijsten Emergis zijn in- en intriest' (video)
'Wachtlijsten Emergis zijn in- en intriest' (video) © oz
Beddentekort Emergis Cliëntenraad

Doordraaien

GOES - Marcel Jalink heeft het in het verleden zelf aan den lijve ondervonden. Ook hij moest wachten op behandeling en verslechterde zo, dat hij met spoed moest worden opgenomen. '

Bedden geschrapt

De wachtlijsten bij Emergis zijn opgelopen doordat ziekenhuis ADRZ tien bedden voor psychiatrische patiënten heeft geschrapt. Tegelijkertijd is vervangende zorgverlening aan huis nog niet van de grond gekomen door geld- en personeelsgebrek. Zorgverzekeraars komen pas nu met een financiële vergoeding voor thuiszorg.

Intensieve thuiszorg

De cliëntenraad dringt erop aan om de intensieve thuiszorg snel op te starten. De thuiszorg kan patiënten op de wachtlijst al behandelen. In veel gevallen kan thuisbehandeling een opname voorkomen. Emergis verwacht dat de thuiszorg pas in september georganiseerd is. Dan zullen de wachtlijsten afnemen.

Vragen SP

De Socialistische Partij in Middelburg heeft vandaag vragen gesteld over de wachtlijsten bij Emergis. De partij verwacht bijvoorbeeld dat de gemeente Middelburg de situatie aankaart bij minister Schippers van Volksgezondheid en de Zeeuwse gemeenten met een actieplan komen.  
Zeeuws-Vlaanderen 
In Zeeuws-Vlaanderen is de thuiszorg voor psychiatrische patiënten wel in bedrijf. Momenteel wordt onderzocht of dat goed verloopt.