Kunstroute Wemeldinge knipoogt naar jubilerend kanaal (video)

Kunstroute Wemeldinge knipoogt naar jubilerend kanaal (video)
Kunstroute Wemeldinge knipoogt naar jubilerend kanaal (video) © OZ
© OZ
ITEM Kunstroute Wemeldinge
WEMELDINGE - Thema
Dat thema is dit jaar “Verbinding”. Het werk van kunstenaar Henk Bisschop uit Wemeldinge sluit hier naadloos op aan.
aquarel Kanaal door Zuid-Beveland
aquarel Kanaal door Zuid-Beveland © OZ

Aquarellist

Henk Bisschop is aquarellist en heeft zijn atelier aan huis. Tijdens de kunstroute zet ook hij de deuren van zijn atelier open en zorgt zijn vrouw voor een kopje koffie in de tuin. Bisschop was negentien jaar geleden de initiatiefnemer voor de kunst-en natuurroute en sindsdien is het evenement eigenlijk alleen maar gegroeid. Het succes is volgens hem te danken aan de diversiteit en het niveau van de deelnemende kunstenaars en het feit dat de hele route beloopbaar is. 
Kunstroute Wemeldinge
Inwoners
Veel inwoners van Wemeldinge stellen een deel van hun woning, tuin of garage beschikbaar om de kunstwerken van de deelnemers tentoon te stellen. Tijdens de kunstroute is de kunstenaar zelf aanwezig om uitleg te geven over zijn werk. 

Nieuwe bewoners
Een aantal nieuwe inwoners van Wemeldinge doet dit jaar voor het eerst mee aan de kunstroute. Het zijn gezinnen uit Gambia, Eritrea, Kenia en Syrië. Ze helpen als vrijwilliger langs de route en ze begeleiden kinderen op het zogeheten Blotevoetenpad, dat is bedoeld om de kunst en de natuur met al je zintuigen te beleven. 
Kunstroute
De kunstroute is van vrijdag 3 juni tot zondag 5 juni. Aan de toegangswegen naar Wemeldinge staan overal borden naar de Kunstroute.
© OZ