Zeeuwen frauderen nauwelijks bij verzekeraar

Zeeuwen frauderen nauwelijks bij verzekeraar
Zeeuwen frauderen nauwelijks bij verzekeraar © OZ
Portemonnee
Portemonnee © OZ
OOST-SOUBURG - Miljoenen euro's schade
Van elke 10.000 claims die de verzekeraars ontvangen, worden in Zeeland 5,7 gevallen van fraude gemeld. Dat komt neer op zo'n 330 fraudegevallen per jaar. Dit ligt in alle andere provincies hoger. Koploper Flevoland heeft bijna het dubbele aantal fraudegevallen. Jaarlijks wordt er in Nederland voor miljoenen euro's gefraudeerd. Het meest gebeurt dat met verzekeringen van motorrijtuigen. 

Stevige delicten

Volgens het verbond van verzekeraars gaat het om 'stevige gevallen'. Wie bijvoorbeeld onterecht een zonnebril declareert, komt niet in deze lijst terecht. ''Je moet denken aan mensen die een levensverzekering afsluiten, en vervolgens die persoon om het leven brengen. Of ondernemers die hun eigen zaak in de fik steken'', aldus woordvoerder Rudi Buijs. 

Zijn Zeeuwen braaf?

Dat in Zeeland zo weinig fraudegevallen worden geregistreerd, betekent nog niet dat we ook de braafste zijn. Zo gaat het natuurlijk alleen om de geregistreerde getallen. ''Maar dat het aantal in Zeeland zo ligt, is wel te verklaren. Als je fraudeert licht je bij wijze van spreke je buurman op. Wij zien dat als je elkaar beter kent, zoals in Zeeland, het aantal fraudegevallen lager ligt.''

— Verbond Verzekeraars (@Verbond)
">