Zeeland wordt wakker: steun, BLØF en terrorzwaan

Zeeland wordt wakker: steun, BLØF en terrorzwaan
Zeeland wordt wakker: steun, BLØF en terrorzwaan © oz
Sportvelden Baskensburg
Sportvelden Baskensburg © Omroep Zeeland
OOST-SOUBURG - Steun
De gemeenteraad van Vlissingen sprak gisteren zijn steun uit aan de komst van een asielzoekerscentrum op de sportvelden van Baskensburg. Alleen de Lokale Partij Vlissingen, de Partij Ritthem Souburg en Progressief Ondernemend Vlissingen hebben bezwaren. In het AZC moeten 300 vluchtelingen worden opgevangen.
Iedereen is er klaar voor op het Scheldemonde College in Vlissingen
Iedereen is er klaar voor op het Scheldemonde College in Vlissingen © OZ

Examens

Vmbo-leerlingen beginnen vandaag aam hun eindexamens. Op hun menu staat onder meer Frans. Gisteren al moesten de havo- en vwo-kandidaten voor het eerst aan de bak. De examenperiode duurt tot 27 mei. De uitslag is op 16 juni.
Concert ter nagedachtenis aan Chris Götte
Concert ter nagedachtenis aan Chris Götte © oz
Bløf
Met een speciaal concert in het Arsenaaltheater in Vlissingen heeft BLØF gisteravond de 15 jaar geleden overleden drummer Chris Götte herdacht. De band speelde voor deze ene keer alleen nummers die ooit door Götte werden gedrumd en nummers van het album 'Blauwe Ruis'. Dat album werd speciaal geschreven om het verlies te verwerken.
Terrorzwaan ziet reflectie in auto
Terrorzwaan ziet reflectie in auto © Omroep Zeeland

Terrorzwaan

De Zierikzeese 'terrorzwaan' heeft donderdag weer toegeslagen. De zwaan beschadigde de lak van een geparkeerde auto aan de Grachtweg. Vorige week nam het dier ook al auto's grazen.
Weer
Het wordt vandaag een mooie, zonnige en droge dag. De wind draait naar noordelijke richting en trekt aan naar matig tot vrij krachtig. De aangevoerde lucht wordt kouder, maar het wordt toch nog maximaal 22 graden.