Ruime steun voor asielzoekerscentrum Vlissingen

Adviesraad AZC Vlissingen

Definitief besluit

VLISSINGEN - Vrijdag nemen burgemeester en wethouders een definitief besluit over de komst van het asielzoekerscentrum. De nieuwe Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar zegt dat op- en aanmerkingen van de gemeenteraad daarbij serieus worden betrokken.
reactie burgemeester

Eind 2016

In het plan bestaat het asielzoekerscentrum straks uit semi-permanente woon-units, ook wel portakabins genoemd. De kosten voor de aanleg en het beheer van deze opvang worden betaald door het COA. Om het asielzoekerscentrum te kunnen bouwen, maakt de gemeente gebruik van een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan. Als de komst van het AZC doorgaat, worden de eerste vluchtelingen eind 2016 of begin 2017 verwacht.

Middengebied

De beoogde locatie van het AZC ligt aan de rand van het Middengebied. Het wordt omsloten door de Sloeweg (aan de noordkant), bedrijventerrein Baskensburg (oostkant) en Bambini en de sporthal Baskensburg (zuidkant). De ingang van het AZC komt tussen Bambini en sporthal Baskensburg te liggen.
Locatie AZC op velden Baskensburg
Locatie AZC op velden Baskensburg © Google Maps
Sportkantine
Het gebied omvat onder meer een sportkantine en een tribune van Zeeland Sport. De tribune wordt niet meer gebruikt, de kantine is wel nog in gebruik. Ook omvat het gebied twee velden waar voetbaltrainingen worden gegeven. Daarnaast ligt een atletiekbaan die al enkele jaren niet meer wordt gebruikt. Tot slot liggen er nog twee velden, tegen de Sloeweg aan, die elk jaar worden gebruikt voor het kinderevenement Speelstad. 
Baskensburg2
Baskensburg2 © OZ