Finale Zeeland Bakt Taart begonnen

Finale Zeeland Bakt Taart begonnen
Finale Zeeland Bakt Taart begonnen © OZ

GOES - — Martijn Verkerk(@emkrekrev)
">

Zeeland

Bak een taart met een Zeeuws tintje, luidde de opdracht voor de taartenbakwedstrijd. Tientallen mensen stuurden hun zelfbedachte recept in; de meest originele recepten stroomden binnen.

Wedstrijd

De jury selecteerde vervolgens tien finalisten, die vanochtend onder toeziend oog van de jury hun Zeeuwse taarten bakken in de bakkerij van Bakker Boer te Goes. Meester boulanger Mark Plaating, patissier Kees Holtkamp, Zeeuwse bakker John Pladdet en Corina Schoonen, oud-deelneemster van Heel Holland Bakt, zullen de taarten aan het eind van de ochtend beoordelen.

— Bart van den Heuvel (@Bart_vdheuvel)
">
Winnaar
Rond 12:00 uur maakt de jury de winnaar live bekend in de radio-uitzending. Luister mee via internet via de livestream van Omroep Zeeland Radio.
© Omroep Zeeland
Vanmiddag: Bolusdag
De wedstrijd is een onderdeel van de Bolusdag die de ambachtelijke bakkers samen met Omroep Zeeland organiseren. Vanaf 12.00 uur is het grote publiek welkom bij Bakker Boer in Goes om alles over bolussen en ambachtelijke bakkersproducten te leren.

Demonstraties

Bezoekers kunnen zelf bolussen draaien en er worden demonstraties gegeven door bijvoorbeeld het Nederlands BoulangerieTeam en bakkersleerlingen van Scalda uit Middelburg.
Editie 2016
Maandag zendt Omroep Zeeland in het programma Editie een uitgebreide impressie uit van de wedstrijd en de Bolusdag.