​Kerkhove wil via Roland Garros richting de wereldtop (video)

​Kerkhove wil via Roland Garros richting de wereldtop (video)
​Kerkhove wil via Roland Garros richting de wereldtop (video) © Orange Pictures
Kerkhove-Roland-Garros-ZNO160517HE

Eerste partij

Kerkhove (24) staat in de eerste ronde tegenover Ivana Jorovic uit Servië. De eerste wedstrijd van Kerkhove op Roland Garros staat voor woensdagochtend om 10.00 uur gepland.

Springplank

Het toernooi in de Franse hoofdstad kan voor de Schouwse een springplank vormen richting top-100 van de wereld. "Dat is zeker mijn doel. Het is ook niet meer zo dat ik erg onder de indruk ben van een toernooi als dit. Bij mijn eerste keer US Open was ik heel zenuwachtig, maar nu wil ik presteren."

Reëel doel

Bondscoach en oud-prof Paul Haarhuis volgt de verrichtingen van Kerkhove met belangstelling. Hij denkt dat een plaats bij de beste honderd speelsters ter wereld een reëel doel is. "Ze is 24 en staat op haar hoogste positie ooit. Dat betekent dat ze nog steeds vooruit gaat. Iedereen wil de top-100 halen. Dat is een magische grens. Ik denk dat Lesley het zeker kan." Niels Stemerding, de coach van Kerkhove, sluit zich daarbij aan. "Ze verbaast me keer op keer en wordt zowel fysiek als mentaal steeds sterker."

Jorovic

Haar eerste tegenstander op Roland Garros kwam Kerkhove één keer eerder tegen. "Toen heb van Jorovic gewonnen", weet Kerkhove nog. "Maar ze is een hele talentvolle speelster met vooral een geweldige backhand. Ik zal dus vooral op haar forehand gaan spelen", verklapt de beste Zeeuwse tennisster.