VC Vlissingen wint en gaat nacompetitie in (video)

VC Vlissingen wint en gaat nacompetitie in (video) © Paul ten Hacken

Eerste zege onder Pennings

VLISSINGEN - Eerste zege onder Pennings
De 6-0 overwinning was de eerste zege sinds de trainerswissel Van Poelje-Pennings. Vlissingen had al sinds begin maart niet meer gewonnen.
Vlissingen-Halsteren-doelpunten-ZNO160516NQ

Beide ploegen krijgen kansen

In de eerste helft was Khalid El Hattach het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Ook Halsteren kreeg kansen, maar Joan van Belzen verrichtte enkele goede reddingen. De ruststand was 0-0.

Vlissingen op dreef

In het begin van de tweede helft leek Halsteren op voorsprong te komen, maar de treffer van Joseph Yoffe werd wegens buitenspel afgekeurd. Even later opende Hoessein Bouzambou de score en in de 59e minuut verdubbelde El Hattach de marge. Daarna ging het rap. Via tweemaal Josimar Pattinama en invaller Geraldi Geerman werd de score vergroot naar 5-0. Vlak voor tijd maakte Pattinama uit een strafschop zijn derde van de wedstrijd en bracht de eindstand op 6-0.
Vlissingen-Halsteren-interview-Pennings-ZNO160516DU

Nacompetitie

Door de 6-0 zege eindigt Vlissingen op de twaalfde plaats in de hoofdklasse B. De ploeg van trainer Ruud Pennings moet nu nacompetitie spelen om degradatie alsnog af te wenden. De tegenstander in de eerste ronde is Meerssen. Vlissingen speelt de eerste wedstrijd komende zondag thuis.