Zeeland wordt wakker: Pinksteren, nacompetitie en 'fingerstyle'

Zeeland wordt wakker: Pinksteren, nacompetitie en 'fingerstyle'
Zeeland wordt wakker: Pinksteren, nacompetitie en 'fingerstyle' © OZ
Kamperen
Kamperen © OZ
OOST-SOUBURG - Minder druk
Het was afgelopen pinksterweekend minder druk dan vorig jaar. Patrick Polie (directeur van de Zeeuwse VVV) schat de bezettingsgraad van vakantie-accommodaties op 75 procent. Vorig jaar lag dat percentage nog op 85 procent.
© oz

Molenaars

Particuliere Zeeuwse molenaars luiden de noodklok. De molenaars vrezen namelijk dat een belangrijke subsidie, de draaipremieregeling, gestopt gaat worden. De provincie wil er vanaf vanwege de administratieve rompslomp en hoopt de subsidie over te dragen aan de gemeentes.
VC Vlissingen
VC Vlissingen © OZ
Nacompetitie
VC Vlissingen heeft door een 6-0 zege op Halsteren directe degradatie uit de Hoofdklasse weten te ontlopen. De club moet nu nacompetitie spelen om lijfsbehoud veilig te stellen. De eerste tegenstander is Meerssen.
Gert de Meijer
Gert de Meijer © oz

'Fingerstyle'

Het heeft dertien jaar geduurd, maar deze maand presenteert de Middelburgse gitarist Anthonie van den Buuse de opvolger van zijn debuut. Zijn tweede album, 'Sacramental Journey', moet voor liefhebbers van 'fingerstyle' gitaarmuziek plezieren.

Weer

Vandaag is het vrij zonnig. Er staat een matige west- tot zuidwestenwind en de maximumtemperatuur ligt rond de 17 graden.