Zeelandia Middelburg ontloopt rechtstreekse degradatie

Zeelandia Middelburg ontloopt rechtstreekse degradatie © Warda Soethout
Schijndel Zeelandia Middelburg

Virtueel gedegradeerd

SCHIJNDEL - In de eerste helft leek Zeelandia Middelburg op weg naar de tweede klasse. Zelf kwam het in de 32e minuut op achterstand door een treffer van Murat Dogan en in Heesch pakte Roosendaal een 0-1 voorsprong bij titelkandidaat HVCH. Bij die tussenstanden was Zeelandia Middelburg virtueel gedegradeerd uit de eerste klasse.

Wissel

In de tweede helft draaide Middelburg aan de hand van Daniël Wissel de wedstrijd om. De spits kopte direct na rust de gelijkmaker binnen en tekende tien minuten later ook voor de 1-2. Dennis Kovacevic besliste in de 64e minuut de wedstrijd en het slotakkoord was twee minuten voor tijd opnieuw voor Wissel: 1-4. In Heesch boog HVCH ondertussen de achterstand tegen Roosendaal om naar een 2-1 voorsprong, waardoor Zeelandia Middelburg als twaalfde eindigde in de eerste klasse.

Nacompetitie

Die twaalfde plaats houdt in dat Zeelandia Middelburg in de nacompetitie tegen degradatie gaat spelen. Daarin spelen de Middelburgers tegen het Eindhovense RPC. Zondag 22 mei speelt Zeelandia Middelburg thuis, donderdag 26 mei volgt de return.
1-0 Murat Dogan (32)
1-1 Wissel (46)
1-2 Wissel (56)
1-3 Kovacevic (64)
1-4 Wissel (88)