PvZ vreest nieuwe miljoenentegenvaller Sloeweg​

PvZ vreest nieuwe miljoenentegenvaller Sloeweg​
PvZ vreest nieuwe miljoenentegenvaller Sloeweg​ © OZ
Sloeweg
Sloeweg © Omroep Zeeland
MIDDELBURG - Duurder
Meer dan een jaar geleden ging het helemaal mis met de vernieuwde Sloeweg, de weg tussen de A58 en de Westerscheldetunnel. Het project bleek minstens 20 miljoen duurder uit te vallen dan was begroot. De tegenvaller werd vooral veroorzaakt door de plannen voor het kruispunt van de Sloeweg met de Bernhardweg en de Westerscheldetunnelweg.
Varianten
In de oorspronkelijke plannen zou dat kruispunt drie viaducten krijgen. Maar om kosten te besparen heeft de provincie nu verschillende varianten laten ontwerpen. Als er voor een andere inrichting van het kruispunt wordt gekozen, is er volgens de Partij voor Zeeland sprake van een wezenlijke wijziging van de opdracht.
Kruising Sloeweg
Kruising Sloeweg © Omroep Zeeland
Schadevergoeding
Dat kan volgens de partij grote financiële gevolgen hebben. Want de aannemer die het project Sloeweg nu uitvoert, heeft bij de aanbesteding van het project gezegd het voor de laagste prijs te kunnen doen. Ook andere partijen hebben toen een bod gedaan, maar zaten boven die prijs. Als het project nu wordt gewijzigd, kunnen die andere partijen een schadevergoeding eisen.
Waslijst vragen
De Partij voor Zeeland heeft een waslijst vragen over deze kwestie aan verantwoordelijk gedeputeerde Harry van der Maas. Statenlid Francois Babijn wil die stellen in een interpellatiedebat tijdens de Statenvergadering van 3 juni. Dat is een zwaar politiek middel dat een volksvertegenwoordiger kan inzetten om informatie te krijgen over een gevoelige kwestie.