Nominatie bedrijfsoscar kers op de taart voor Zeelandia (video)

Nominatie bedrijfsoscar kers op de taart voor Zeelandia (video)
Nominatie bedrijfsoscar kers op de taart voor Zeelandia (video) © OZ
© OZ

4 D's

ZIERIKZEE - Het bedrijf is samen met Vopak en Phillips genomineerd voor de prestigieuze prijs. In het juryrapport wordt de leverancier van bakkerij-ingrediënten geroemd om zijn daadkracht, durf, duurzaamheid en doorzettingsvermogen.
Zeelandia-Willem-I-ZNO160517CL

Familiebedrijf

Het Koninklijke Zeelandia is meer dan 100 jaar geleden begonnen als klein familiebedrijf na een experiment met beschuitgelei van oprichter Herman Doeleman. Inmiddels is Zeelandia een internationale onderneming met vestigingen over de hele wereld.

Zierikzee

Het hoofdkantoor zit nog steeds in Zierikzee en volgens Ernst Erhardt, belast met de leiding van Zeelandia Benelux, zal het daar nooit weggaan.
Zeelandia Willem I

Prijsuitreiking

Beide topmannen van het bedrijf willen niet vooruitlopen op de zaken. "Als je genomineerd bent, heb je een kans. We duimen met z'n allen van harte," zegt Erhardt. "Het zou de kers op de taart zijn voor alle medewerkers." Ook De Ruiter hoopt dat Zeelandia de prijs in ontvangst mag nemen. "Wij zijn gezond gespannen. Het zou de kroon zijn op het werk van 116 jaar. We zouden er erg trots op zijn"