Zeeland wordt wakker: chantage, profkoers en hoogspanning

Zeeland wordt wakker: chantage, profkoers en hoogspanning
Zeeland wordt wakker: chantage, profkoers en hoogspanning © OZ
Bord Ontpolderen Nee in Hedwigepolder
Bord Ontpolderen Nee in Hedwigepolder © OZ

'Chantage'

OOST-SOUBURG - Eigenaar Gery de Cloedt van de Hedwigepolder vindt dat de 2,5 miljoen euro, die Hulst heeft gekregen voor natuurontwikkeling, 'riekt naar chantage'. Het geld is volgens De Cloedt bedoeld om het verzet tegen de ontpoldering van de Hedwigepolder te staken.
BUL De Cloedt boos
© Omroep Zeeland

Zeeuwse profkoers

Oud profrenner Kees Bal uit Goes blijft zich inzetten voor een doorstart van de Ronde van Zeeland, de enige Zeeuwse profkoers. De Ronde verdween dit jaar van de kalender omdat er geen nieuwe hoofdsponsor werd gevonden. Maar Kees Bal geeft niet op.
BUL Kees Bal
Hoogspanningskabels
Hoogspanningskabels © OZ
'Niet toegeven'
Zeeland moet niet toegeven aan het ministerie van Economische Zaken. Dat zegt actiegroep 380kV Nee. Zeeland onderhandelt met het ministerie over het nieuwe tracé hoogspanningsmasten. Kees Sent van de actiegroep wil dat de kabels door de Westerschelde worden getrokken, ook al kost dat meer geld.
BUL Hoogspanningsmasten Krabbendijke A
Bezuinigingsbijeenkomst Goes
Bezuinigingsbijeenkomst Goes © OZ
Bezuinigingen
Goes kan volgens de Goessnaren meer bezuinigen op de gemeentelijke organisatie en op subsidies voor kunst en cultuur. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Goes onder haar inwoners. De resultaten van dat onderzoek werden dinsdagavond gepresenteerd.

Weer

Vandaag is het overwegend bewolkt. In de loop van de dag vallen enkele buien. Het wordt maximaal 18 graden en er staat een veelal matige zuidwestenwind.