VC Vlissingen legt zich toch neer bij straf

VC Vlissingen legt zich toch neer bij straf
VC Vlissingen legt zich toch neer bij straf © Omroep Zeeland
Deze drie scheidsrechters zouden met de dood bedreigd bij VC Vlissingen
Deze drie scheidsrechters zouden met de dood bedreigd bij VC Vlissingen © Omroep Zeeland

Burgerrechter

VLISSINGEN - Eerder kondigde de club nog aan een stap naar de burgerrechter te overwegen, maar VC Vlissingen ziet daar nu toch vanaf. De club heeft overlegd met een jurist en de zaak laten onderzoeken door een advocaat. Vervolgens heeft VC Vlissingen besloten zich neer te leggen bij de uitspraak van de KNVB, schrijft de club op Twitter.

— V.C.Vlissingen (@VCVlissingen)
">

Seponeren

Het bericht volgt op het nieuws dat de KNVB ervoor heeft gekozen om de straf te handhaven. VC Vlissingen had aan de KNVB gevraagd om de zaak te seponeren, maar volgens de KNVB zijn er geen ernstige procedurefouten gemaakt, dus koos de KNVB vrijdag ervoor om de zaak niet te seponeren.

Bedreigingen

De bedreigingen richting het arbitrale trio zouden zijn geuit na de thuiswedstrijd tegen UDI '19 op 15 november. Iemand van Vlissingen zou hebben geroepen "Ik maak ze kapot!", maar het is volgens VC Vlissingen nooit bewezen óf die bedreiging is geuit en wie dat dan gedaan zou hebben.

Punten

VC Vlissingen kreeg in eerste instantie een boete van 3500 euro opgelegd. Later werd die straf veranderd in vier punten in mindering. Die punten heeft de club hard nodig, want de sportieve toekomst van VC Vlissingen ziet er zonder die punten somber uit.