Terrassen Hulst gaan toch niet dicht 's nachts

Terrassen Hulst gaan toch niet dicht 's nachts
Terrassen Hulst gaan toch niet dicht 's nachts © OZ
© OZ

Gesprek

HULST - Die eerdere plannen werden op 14 april voorgelegd aan de gemeenteraad, maar toen waren er evenveel voor- als tegenstanders. Daarom is het dagelijks gemeentebestuur opnieuw in gesprek gegaan met de horeca en dit nieuwe pakket maatregelen is daarvan het resultaat. 

Vechtpartijen

Hulst probeert al langer de problemen rond het uitgaansleven aan te pakken. Zo zijn er nachtelijke vechtpartijen, vernielingen, drugsoverlast en rumoer op de openbare weg en terrassen. Onder meer drugsdealers zorgen voor problemen.

Camera's

Om die problemen aan te pakken gaan zowel de gemeente als de horecaondernemers meer camera's ophangen. Ook gaan ze de afspraken over onder meer horecaverboden strenger naleven. Om dat te vergemakkelijken wordt ook een groepsWhatsApp aangemaakt waarmee de horecaondernemers elkaar op de hoogte houden van ontwikkelingen.

Enige

Hulst is de enige Zeeuwse gemeente die gebruik maakt van zulke collectie horecaverboden. Die verboden zorgen ervoor dat mensen die zich hebben misdragen een tijd lang niet in de horeca van Hulst mogen komen. Zo'n collectief horecaverbod waarbij justitie, gemeente en horeca samenwerken hebben andere Zeeuwse gemeenten niet.

Strenger toezicht

Daarnaast gaat de gemeente ook strenger toezicht houden op geluidsoverlast van de terrassen. En het dagelijks gemeentebestuur wil in de Algemene Plaatselijke Ordening (APV) een glasverbod opnemen, om overlast door glasscherven tegen te gaan. De raadscommissie Algemene Bestuurlijke Zaken buigt zich op maandag over dit voorstel.