Meer mogelijkheden dankzij trekpontje Schuddebeurs

Trekpontje Schuddebeurs sinds deze week in gebruik
Trekpontje Schuddebeurs sinds deze week in gebruik © OZ
ITEM Trekpontje Schuddebeurs

'Meer mogelijkheden'

SCHUDDEBEURS - Het voetpontje is onderdeel van het wandelnetwerk 'Langs water en land' en verbindt het bos van Schuddebeurs met de Schouwsedijk. "Voorheen konden mensen alleen in het bos lopen of op de dijk. Door deze verbinding te maken heb je als wandelaar meer mogelijkheden en kun je eens op de dijk gaan staan en in feite de hele dijk aflopen naar Zierikzee of Brouwershaven", vertelt De Hulster.
Geen leuning
Het nieuwe pontje is al volop in gebruik. Vooral kinderen vinden het een avontuur om met het wiebelige ponton naar de overkant te gaan. "Het is best spannend. Ik vind het trekken aan het touw het leukste", zegt een jonge wandelaar. Zijn oma heeft nog wel wat kritiek op de nieuwe trap die is aangelegd om de dijk op en af te komen. "Die trap is een beetje eng. Hij is erg hoog en er zit geen leuning aan", zegt ze. "We horen dat meer", antwoordt De Hulster haar. "Ik denk dat we nog wel een leuning gaan maken".
Kosten
Het nieuwe pontje en de trap hebben 12.000 euro gekost. Dat bedrag is bijeen gebracht door de Provincie Zeeland, de gemeente Schouwen-Duiveland en de Stichting Plattelandsvernieuwing Schouwen-Duiveland.