Meld je een wietkwekerij, kom je zelf in de problemen

Meld je een wietkwekerij, kom je zelf in de problemen
Meld je een wietkwekerij, kom je zelf in de problemen © OZ
Wietplanten
Wietplanten © OZ

Huuropbrengsten

VLISSINGEN - Hans en Thea Terwiel heropenden het cafetaria 't Smikkelhoekje op 1 januari op de hoek van Badhuisstraat en Glacisstraat. Maar binnenkort zullen ze de deuren weer moeten sluiten, zeggen ze. Want door het mislopen van de huuropbrengst dreigen ze failliet te gaan.

Dichtgeplakt

Bij het pand hoorde ook een bovenwoning, maar die hadden ze niet nodig. Daarom hebben ze de woning, net als vorige exploitant, onderverhuurd. Maar toen ze op 4 januari aan de slag gingen, viel het Hans Terwiel op dat de ramen waren dichtgeplakt, terwijl in de woonkamer dag en nacht licht brandde.

Inval

Hij kreeg het vermoeden dat het om een wietkwekerij ging en belde de politie. Die ondernam in eerste instantie geen actie. Daarom is hij op vrijdag 8 januari de woning via het bovenraam binnengegaan en vond daar op zowel de eerste als tweede verdieping kweekruimten van een wietkwekerij. Diezelfde dag nog ging hij naar het politiebureau om aangifte te doen, waarna de politie een inval deed en de wietkwekerij werd ontmanteld. 

'Hard nodig'

De burgemeester besloot vervolgens eind maart dat de woning nog tot 28 juni niet verhuurd mag worden. Maar de inkomsten van de huur, 5.000 euro, hebben de ondernemers naar eigen zeggen hard nodig. Vrijdag vroeg Terwiel de rechter via een voorlopige voorziening om het verbod op te heffen. De rechter doet dinsdag uitspraak.

Cafés

Cafetaria 't Smikkelhoekje heeft in het verleden meerdere namen gehad, zoals Snackpoint, 't Hoekje, De Hoek en Cafetaria Toekje. Voor Hans en Thea Terwiel het cafetaria overnamen hebben ze enkele cafés geëxploiteerd, waaronder 't Is Elke Dag Anders in Vlissingen en De Vriendschap in Oost-Souburg. Ook beheerde het echtpaar enige tijd Dorpshuis Ons Dorpsleven in Ritthem.