Video van burenruzie in Oost-Souburg gaat viral

'In de steek gelaten'

OOST-SOUBURG - Volgens de partner van de vrouw is dit het meest recente incident in een lange reeks bedreigingen en scheldpartijen. Zij voelen zich in de steek gelaten door de instanties. "We hebben de afgelopen vier jaar een dik dossier opgebouwd, maar niemand doet er iets aan."

Glassplinters

De eerste balk raakt de vrouw in de video. De tweede weet ze te ontwijken, maar die raakt wel het glas in de deur, waardoor glassplinters in het rond vliegen en hun jonge dochter raken. "Gelukkig raakte ze niet gewond, maar ze is wel ontzettend geschrokken. Ze, slaapt slecht en huilt veel", aldus de bezorgde vader. Vervolgens is te zien in de video hoe de buurman de tuin inloopt en de vrouw fysiek aanvalt.

Aangifte

De vrouw heeft aangifte gedaan en de boze buurman is aangehouden. Maar volgens haar partner heeft justitie besloten om de buurman niet te vervolgen, onder voorwaarden. Dat houdt in dat ze pas als hij het nogmaals doet, hem alsnog vervolgen. "Hoe ver moet hij gaan voor ze er iets aan doen?", vraagt de vader zich vertwijfeld af.

Intimideren

Voor de jonge Souburgse ouders voelt dit als een klap in het gezicht. "Hij fietst weer rond met een grote glimlach op zijn gezicht. En hij heeft om ons te intimideren een nog grotere balk tegen de schutting neergezet, klaar om te gooien."
Burenruzie Oost-Souburg
Burenruzie Oost-Souburg © slachtoffer

Met de dood bedreigd

Een week eerder werd de man tijdens het joggen door de buurman met de dood bedreigd. Ook daarvan is aangifte gedaan bij de politie. Vervolgens klopte het stel aan bij de woningbouwvereniging om te vragen om hulp. "Maar we kregen een brief met de boodschap: dit is een burenruzie, los het zelf maar op. en als het voor 2 juni nog niet is gelukt, dan pas kijken we verder."

Video

Toen de aanval in de video daarop volgde stapten ze opnieuw naar de woningbouwvereniging. "Ik vroeg hen om naar de video te kijken, dan zouden ze met eigen ogen kunnen zien dat dit voor 2 juni niet is opgelost. Maar ze weigerden om ook maar naar de video te kijken."

Viral

De reactie van de instanties op deze zoveelste uitbarsting was voor hem de druppel. Hij besloot de video op Facebook te plaatsen. "Maar ik heb hem niet op openbaar gezet en ook niet verder verspreid. Dat hebben andere mensen uit de buurt gedaan die ook last van hebben van zijn gedrag. Diegene heeft het aangeboden aan Dumpert en toen ging de video keihard viral."

Knokploeg

Hij is geschrokken van hoeveel respons de video teweeg heeft gebracht. "Ik had niet verwacht dat hij zo vaak zou worden bekeken. Ik krijg ook het ene na het andere aanbod van mensen om met een knokploeg op hem af te stappen. Maar dat sla ik af, want het lost niets op. Daarmee komen wij alleen verder in de problemen."

Levensgevaarlijk

Hij hoopt dat door alle aandacht eindelijk verandering in de situatie komt. "Ik hoop dat er nu eindelijk iemand wakker wordt, bij de woningbouwvereniging, bij de politie, bij Emergis, ergens, iemand. Het is levensgevaarlijk om naast deze man te wonen."