Mensen zonder baan krijgen kans bij Wijkbedrijf

Mensen zonder baan krijgen kans bij Wijkbedrijf
Mensen zonder baan krijgen kans bij Wijkbedrijf © oz
Wijkbedrijf Goes

Terugkeer

GOES - Wijkbedrijf Goes-Zuid is van start gegaan met 9 wijkbewoners die op zoek zijn naar een baan. Eén van hen is Judith Gerritsen. Ze zit vanaf augustus thuis en zoekt een administratieve functie.  "Het Wijkbedrijf gaat me helpen met de terugkeer naar de arbeidsmarkt. Dat doen ze bijvoorbeeld door coaching." Ze had tot een week geleden nog nooit van het Wijkbedrijf gehoord maar werd daar op geattendeerd door haar werkbegeleider. "Nu gaan we kijken wat er voor mij mogelijk is in de wijk, misschien kan ik mensen helpen met administratief werk."
ITEM wijkbedrijf Goes

Arbeidsfit

Volgens Clemens de Jager die het Wijkbedrijf Goes-Zuid coördineert is de eerste prioriteit om er te zijn in de wijk. De Jager: "We gaan eerst kijken wie er zijn en vandaar uit kijken wat de kansen en de mogelijkheden zijn. De eerste klussen die de mensen gaan doen in de wijk zijn er om de mensen arbeidsfit te krijgen. Dat kan op allerlei terreinen zijn bijvoorbeeld het doen van boodschappen en administratief werk. Dat zal grotendeels onbetaald zijn. In een later stadium kan dit wellicht regelmatiger en betaald werk worden."

Ambities

De Jager heeft grote ambities: "Ik hoop op 30 tot 40 mensen per jaar, die natuurlijk ook doorstromen naar vast werk. Er zijn nu 700 werkzoekenden die in Goes een uitkering krijgen. Als we daar ieder jaar een aantal van aan een baan helpen, zijn we goed bezig."