Deze tien boeken zijn nog in de race voor de Zeeuwse Boekenprijs

De tien boeken, die in aanmerking komen voor de Zeeuwse Boekenprijs 2017, zijn bekend. De jury heeft uit de 76 inzendingen de volgende titels geselecteerd: Alle gedichten (Hans Verhagen), Bramen plukken (Wim Hofman), Dode varkens (Ben Vranken), De drager (Jan Vantoortelboom), Dromer (Saskia Maaskant), Een getekend leven, Reimond Kimpe (Lo van Driel), In het Museum (Joost van Driel), Selma (Carolijn Visser), Turbulente tijden (Katien Heyning) en De weergekeerde bloem (Wessel te Gussinklo).

Deze tien boeken zijn nog in de race voor de Zeeuwse Boekenprijs 2017 (foto: Zeeuwse Boekenprijs)

ITEM Zeeuwse boekenprijs

De winnaar van de prijs wordt zaterdag 4 november bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het gebouw van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Rond 14 oktober wordt eerst nog een nadere selectie bekendgemaakt: van de tien uitverkoren titels blijven er dan vijf over.

De organisatie van de Zeeuwse Boekenprijs is in handen van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Commissaris van de Koning Han Polman is voorzitter van de jury. Daarin hebben verder zitting: directeur Perry Moree van de ZB, auteur Arjen Fortuin (winnaar 2016), directeur Kathrin Ginsberg van het Centrum Beeldende Kunst Zeeland en PZC-journalist Jan van Damme.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland Zeeuwse Boekenprijs
Deel dit artikel:

Reageren