Slapen in een Zeeuwse knop; een Knoert (video)

Slapen in een Zeeuwse knop; een Knoert (video)
Slapen in een Zeeuwse knop; een Knoert (video) © OZ
Knoert
WOLPHAARTSDIJK - Ontwerp
Hebing is naar aanleiding van een schets begonnen aan het ontwerp. Hiervoor heeft hij een computerprogramma gebruikt. Daarna heeft hij alle onderdelen in een grote schuur gemaakt. De knoert is van hout gemaakt en is, net zoals de originele Yurt, demontabel en kan dus verplaatst worden.
Knoert
Naam
Het bedenken van een passende naam was niet zo heel moeilijk. Tijdens een goed glas wijn ontstond de 'knoert', een combinatie van de woorden Yurt (spreek uit: joert) en knop.
Octrooi
Hebing is van plan om octrooi aan te vragen voor de knoert. Het ontwerp is namelijk uniek en het zou zomaar kunnen dat campings in Zeeland interesse hebben in de knoert. 
rondleiding knoert

Knoert

De knoert staat in de Kunstwei in Wolphaartsdijk. Eigenares Marjan van Dijke is ontzettend blij met de knoert. "Een half jaar geleden is het allemaal begonnen met een idee en een ruwe schets op papier. En kijk nu eens, hij is klaar! Het overtreft mijn stoutste dromen."
Verhuur
De knoert is vanaf nu te huur. Mensen kunnen er één of meerdere nachten in slapen. "Ze kunnen ervaren hoe het is om in een ronde tent te overnachten en vanuit je bed de maan te zien."