Zeeland wordt wakker: AZC-protest, Studio A58 en eredivisie zeilen

Zeeland wordt wakker: AZC-protest, Studio A58 en eredivisie zeilen
Zeeland wordt wakker: AZC-protest, Studio A58 en eredivisie zeilen © oz
Banner Bresjes zegt Nee
Banner Bresjes zegt Nee © Facebook

AZC-protest

OOST-SOUBURG - Het voorstel om in Breskens een groot asielzoekerscentrum te openen is niet overal goed gevallen. Zo heeft Bressiaander Kevin de Nooijer al meteen na de bekendmaking van het nieuws de Facebookpagina 'Nee tegen azc Breskens' opgezet. Hij vindt 500 asielzoekers te veel en het centrum te dicht bij het dorp.
BUL Facebook azc
Ingang Studio A58
Ingang Studio A58 © oz

Studio A58

Op het ZEP terrein in Middelburg opent morgen de nieuwe evenementenhal Studio A58 de deuren. Sinds de oplevering in 2009 was de grote ruimte op het terrein nog niet in gebruik. De bedoeling is dat er beurzen, feesten en optredens worden georganiseerd.
BUL Stusdio A58 1
Burgemeester Stapelkamp
Burgemeester Stapelkamp © OZ

Nieuwe ambtstermijn

Anton Stapelkamp wil graag burgemeester blijven van de gemeente Kapelle. Dat heet hij commissaris van de Koning Han Polman laten weten. Het is nu aan de gemeenteraad om hem al dan niet voor te dragen.
WSV Wolphaartsdijk maakt zich klaar voor eredivisie zeilen
WSV Wolphaartsdijk maakt zich klaar voor eredivisie zeilen © Omroep Zeeland

Eredivisie zeilen

Komend weekend gaat voor het eerst de Eredivisie Zeilen van start. Twee Zeeuwse clubs doen mee aan die competitie: Watersportvereniging Breskens en Wolphaartsdijk. De eerste wedstrijd is in Monickendam. Teamcaptain David van der Plasse van Wolphaartsdijk heeft een duidelijke doelstelling.
BUL Eredivisieteam Zeilem
Weer
Een bewolkte dag met vooral in de ochtend een klein beetje regen. Vanmiddag blijft het droog en kan de zon even doorbreken. De wind komt uit het zuidwesten in is matig. Het wordt ongeveer 18 graden.