Delta vecht tegen beslaglegging

Delta vecht tegen beslaglegging
Delta vecht tegen beslaglegging © OZ
© Omroep Zeeland
Kort geding
Het kort geding dient maandag, zo bevestigde een woordvoerster. In afwachting op de uitkomst van het kort geding, wil het bedrijf nog niet speculeren over de gevolgen voor Delta.
Conflict
Het beslag is gelegd vanwege een al langer spelend conflict tussen Delta en zakenman Benno Wiersma. Ruim tien jaar geleden zetten beiden samen Sunergy op, waarmee ze een nieuwe techniek voor zonnepanelen wereldwijd wilden vermarkten. Een tijdje ging het project goed, maar in 2010 ging Sunergy ter ziele.
Claim
Delta had Wiersma al eerder uitgekocht, maar de ondernemer claimde later dat hij eigenlijk veel meer had moeten krijgen. Het energiebedrijf bestrijdt de claim en vindt Wiersma's beslaglegging op aandelen in waterbedrijf Evides, die Delta in bezit heeft, 'onnodig'. Volgens een woordvoerder is er geen enkele reden om aan ge nemen dat Delta niet aan eventuele financiële verplichtingen kan voldoen. "Wij zijn goed voor ons geld", aldus de woordvoerder.
Gebouw van Delta in Middelburg vanuit de lucht
Gebouw van Delta in Middelburg vanuit de lucht © OZ
Zwaar weer
Delta verkeert al langer in zwaar weer door de verplichte splitsing en de lage energieprijzen. Vorige maand werd bekend dat Delta belangrijke onderdelen gaat verkopen. De energieleverancier leed over 2015 bijna 111 miljoen euro verlies. Ondanks het verlies wilde het bedrijf topman Arnoud Kamerbeek eerder dit jaar een forse loonsverhoging geven. Die loonsverhoging kostte de topman in maart de kop.