Binnenkort met de bus vanuit Dortmund naar de Zeeuwse kust

Binnenkort met de bus vanuit Dortmund naar de Zeeuwse kust
Binnenkort met de bus vanuit Dortmund naar de Zeeuwse kust © Flixbus
© Flixbus
OOST-SOUBURG - Startdatum onbekend
Per wanneer Duitsers vanuit Dortmund met de bus naar het strand kunnen, is nog niet bekend. De aanvraag is in het begin van het jaar ingediend, maar omdat die veel tijd in beslag neemt, is er nog geen startdatum gepland, aldus Rosa Donat van Flixbus.

Vlissingen

Connexxion, die het busvervoer verzorgt in de provincie, heeft geen bezwaar tegen de komst van een nieuwe buslijn in de provincie, wel vinden ze vijf stops teveel. Zij hebben de voorkeur voor één stop. Het Overlegplatform Openbaar Vervoer (OPOV) laat in opmerkingen aan de provincie weten dat het ook een voorkeur heeft voor één stop, in Vlissingen. Reizigers kunnen daar dan makkelijk overstappen op de veerboot naar Breskens of op ander streekvervoer.  
Ideaal
Patrick Polie van VVV Zeeland juicht het initiatief van de nieuwe buslijn toe. Hij ziet mogelijkheden voor mensen uit de buurt van Dortmund die niet (meer) in staat zijn om met de auto naar de kust te komen. Polie denkt dat de busdienst niet veel effect zal hebben op het aantal dagjesmensen, maar wel op het aantal meerdaagse bezoeken. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat de toeristen niet hoeven over te stappen, zodat de drempel om naar de Zeeuwse kust te komen wordt verlaagd. 
Niet rechtstreeks
De nieuwe verbinding gaat niet rechtstreeks van Dortmund naar de kust, maar zal onderweg een aantal stops maken. Hoeveel en waar die stops zullen zijn, is nog niet bekend. Behalve het Zeeuwse provinciebestuur moeten ook die van Brabant en Limburg een beslissing nemen, omdat de buslijn ook door die provincies loopt. Naar verwachting neemt het Zeeuwse college volgende maand een besluit.