Clear Clamour gaat een feestje bouwen

Clear Clamour gaat een feestje bouwen
Clear Clamour gaat een feestje bouwen © OZ
Clear Clamour VOOR INTERNET

Alliteratie

OOST-SOUBURG - Drie bandleden komen uit Goes, maar de oefenruimte staat in Kloetinge. De naam Clear Clamour (vertaald: Heldere herrie) kozen de bandleden wegens de mooie alliteratie. Is het herrie? Stefan: "Ik kan me voorstellen dat sommige mensen dat zo zien. Toch hebben de liedjes over het algemeen wel een popstructuur." Zelf noemen ze hun muziek progressieve poprock. Progressief, door de heftige synthesizerstukken. Invloeden zijn hoorbaar van Toto, Red Hot Chili Peppers en Lenny Kravitz.

Oefenruimte

Sinds het winnen van de Zeeuwse Belofte in 2015 is het snel gegaan. "We mochten door naar Amsterdam Sena PopNL Awards en dit jaar zitten we bij het coachingstraject PopAanZee. In de tussentijd hebben we veel in de oefenruimte gezeten en nog niet zo veel opgetreden in de winterperiode. We zijn een beetje op zoek gegaan naar onszelf. 
© Renée van Exel
Foto: Renée van Exel

Bandplan

Van PopAanZee hebben ze meteen wat opgestoken. Stefan: "Op het moment dat die wedstrijden zijn afgelopen, komt het op jezelf aan. Je moet een bandplan hebben, met stappen en deadlines. Eigenlijk is een band een soort van bedrijfje."

Kwalitatief

De nieuwe single Flamboyant Man staat niet op de EP Observe the Outcome. "We hebben hem pas daarna uitgebracht om weer eens iets nieuws te maken. De single is kwalitatief een stuk beter dan de EP, vooral de zang is verbeterd. Daarna hebben we besloten dat we een clip daarbij wilden maken." Het nummer gaat over een man die zijn kantoorbaan beu raakt en naar het café gaat, waar Clear Clamour staat te spelen. 

Feestje

Nu bereidt de band zich voor op de festivaloptredens. Stefan: "Ik voel wel een beetje spanning, maar ik vind het prettig om er weer een feestje van te bouwen."