Gevangen nar wint cartoonfestival in Middelburg (video)

Gevangen nar wint cartoonfestival in Middelburg (video)
Gevangen nar wint cartoonfestival in Middelburg (video) © OZ
cartoonfestival winnaar

Nar blijft lachen

MIDDELBURG - In de winnende cartoon is een gevangen genomen nar. Niet een cartoon waar je direct om moet lachen, maar hij is volgens de jury wel heel bijzonder getekend. De nar is zijn vrijheid afgenomen, maar hij blijft lachen, getuige de smiley op de muur. 
Top drie cartoons
Top drie cartoons © OZ

Prijs

Mahmood Azadnia uit Iran was naar Middelburg afgereisd om de eerste prijs in ontvangst nemen van Commissaris van de Koning Han Polman. De tweede prijs ging naar Ruben Oppenheimer uit Nederland en de derde prijs was voor Christian Topan uit Roemenië.

Vrijheid

Hun drie prijswinnende cartoons hangen samen met 97 andere cartoons over het thema 'vrijheid' nog tot en met eind juni in de Middelburgse bibliotheek. Die honderd cartoons zijn geselecteerd uit 1741 inzendingen uit 55 landen.

— ZB (@dezbnl)
">

— Arjan Beekman (@apbeekman)
">

Vrijheden

De cartoonwedstrijd is een initiatief van onder meer de Roosevelt Foundation en is opgedragen aan Roosevelt's 'Vier Vrijheden'. Elk jaar worden de Roosevelt Four Freedoms Awards uitgereikt aan mannen, vrouwen en organisaties die op inspirerende wijze invulling geven aan de Vier Vrijheden van Franklin Delano Roosevelt.

Scholieren

Ook is er er een cartoontekenwedstrijd gehouden onder Zeeuwse scholieren, met de naam 'Teken voor Vrijheid'. De beste 15 tekeningen zijn te zien in een speciaal daarvoor ingerichte expositie in de bibliotheek in Middelburg.