Overeenkomst over schouwburg Middelburg

Overeenkomst over schouwburg Middelburg
Overeenkomst over schouwburg Middelburg © OZ
Exterieur schouwburg Middelburg
Exterieur schouwburg Middelburg © OZ

Tevreden

MIDDELBURG - Simons schrijft tevreden te zijn over de manier waarom het bedrijf van Lievens, Zeeland Theaters, de schouwburg exploiteert. Daarom sluit de gemeente een contract met Zeeland Theaters voor de huur van de schouwburg voor de komende tien jaar. Halverwege die periode, na vijf jaar, volgt een evaluatie.

Onenigheid

De schouwburg moet ook worden gerenoveerd. Daarover was lange tijd onenigheid tussen Lievens en de gemeente. Daarover is nu een principeakkoord bereikt. De afspraak met Lievens is dat de overeenkomst uiterlijk 5 juli definitief is.

Drie perioden

Het oorspronkelijke plan van Lievens was om de renovatie uit te voeren in drie perioden, wanneer er tijdens de zomermaanden geen voorstellingen zijn, maar daarvoor is het nu al te laat. Nu de overeenstemming is bereikt, kunnen de werkzaamheden niet meer voor de zomer beginnen.

In één keer

Lievens en Simons onderzoeken nu of de renovatie in één keer kan worden afgerond, bijvoorbeeld na het volgens theaterseizoen, van 2016/2017. Dan moet de schouwburg in die periode enkele maanden de deuren sluiten.