Degradatie dreigt voor Bruse Boys na nederlaag

Degradatie dreigt voor Bruse Boys na nederlaag
Degradatie dreigt voor Bruse Boys na nederlaag
© Omroep Zeeland

Lat en paal

MIDDELBURG - Tom Blomaard zette Bruse Boys met een kopbal in de negende minuut op een snelle voorsprong. Daarna kregen beide ploegen kansen. Van Gorsel schoot namens Dauwendaele op de paal. Blomaard schoot nog een bal op de lat.

Goede uitgangspositie

Dauwendaele kwam na rust goed uit de kleedkamer en kwam in korte tijd via goals van Van Gorsel en Ernest op voorsprong. In blessuretijd maakte Van Vooren nog 3-1 voor Dauwendaele, dat nu een goede uitgangspositie heeft om de volgende ronde van de nacompetitie te halen.

Brancard

Luke Eversdijk van Dauwendaele moest in de tweede helft de wedstrijd geblesseerd verlaten na een botsing met keeper Giljam. Hij werd per brancard van het veld gedragen. Onduidelijk is nog hoe zwaar de blessure voor de middenvelder is.

Return

Komende dinsdag is de return in Bruinisse. Bruse Boys moet met drie doelpunten verschil winnen om degradatie te voorkomen.
Scoreverloop
0-1 Blomaard (9)
1-1 Van Gorsel (52)
2-1 Ernest (54)
3-1 Van Vooren (90)
Opstelling Dauwendaele
Van Dolder, Sinaij, De Kroo, Dagevos, Tamboer, Joosse, Eversdijk (Van Welsum/61), Rahimi, Van Vooren, Van Gorsel, Ernest (Toornstra/72)
Opstelling Bruse Boys
Giljam, Koen van den Berge, Vroegindeweij, Olaf Willemse, Olree (Duffener/55), Dorst, Michel Maaskant, Mats Willemse, Domenique van den Berge, Blomaard, Von Unen (Adelaar/55)