Zeeland wordt wakker: Racoon, Driedaagse en aspergekroket

Zeeland wordt wakker: Racoon, Driedaagse en aspergekroket
Zeeland wordt wakker: Racoon, Driedaagse en aspergekroket © OZ
Racoon markt Goes
Racoon markt Goes © OZ

Racoon

OOST-SOUBURG - De Grote Markt van Goes stond zondag in het teken van Racoon & Friends. Met het concert zamelden verschillende Nederlandse bands geld in voor Stichting Jayden. Die stichting zet zich in voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker.
© OZ
Jubileum
De supermarkt in Groede bestaat 100 jaar. Dat is op zich bijzonder maar hij is ook al 100 jaar in de familie. De huidige eigenaren Marleen en Huib van Iwaarden zijn bijzonder trots op dit jubileum. Want in een tijd waarin veel winkels de deuren moeten sluiten, draaien zij goed.
BUL1supermarkt 100 jaar
De Junioren Driedaagse herbergt al 35 jaar toptalent
De Junioren Driedaagse herbergt al 35 jaar toptalent © OZ
Driedaagse 
Bradley Wiggins, Davide Rebellin, Tom Boonen, Robert Gesink en John Degenkolb, Allemaal namen van top wielrenners die ooit aan de start stonden in de Junioren Driedaagse van Axel. Dat evenement bestond afgelopen weekend 35 jaar en daarom waren de grootste talenten ter wereld van 17 en 18 jaar weer in Zeeuws-Vlaanderen. De Zwitser Bissegger won editie 2016, Jarno Mobach uit Philippine werd knap tweede.
Asperge Speciaal
Asperge Speciaal © OZ
Asperges
Aspergehoeve Spitsbroek stond het afgelopen weekend in het teken van asperges. Bezoekers konden de asperge in verschillende varianten proeven. Zo was er een aspergepizza, aspergekroket en de aspergefrikandel.

Weer

Het is vandaag bewolkt en eerst valt nog wat regen of motregen, later komen er ook lange droge perioden. Er waait een matige, op het water vrij krachtige noordwestenwind en het wordt 14 graden.