Uitgebreid DOK41 lonkt naar nog meer starters (video)

Uitgebreid DOK41 lonkt naar nog meer starters (video)
Uitgebreid DOK41 lonkt naar nog meer starters (video) © OZ
© OZ
VLISSINGEN - Netwerk
Een startende ondernemer kan een ruimte bij DOK41 huren. Dat kan zijn voor een jaar, maar er zijn ook al ondernemers die drie jaar zijn blijven plakken. Volgens Marjolijn Sponselee, projectmanager van DOK41, is het geheim dat het niet alleen om het huren van kantoorruimte of een werkplek gaat. Er worden kennissessies gehouden, de starters worden begeleid en er is onder meer een wekelijkse lunch op het terrein om laagdrempelig te netwerken met andere ondernemers.
Alexander Samson is een startende ondernemer bij Dok41
Alexander Samson is een startende ondernemer bij Dok41 © OZ

Vruchten

Alexander Samson van Samson Electronics is net begonnen bij DOK41. Hij ontwikkeld electronica voor escaperooms, zoals een bom die moet aftellen of laserstralen waar je door heen kunt lopen. Hij koos voor deze plek omdat de huur 'redelijk laag' is en omdat hij hier de kans krijgt om een groter netwerk op te bouwen. Samson is erg blij met zijn kantoor en merkt nu al dat hij de vruchten plukt van het concept van DOK41.
Dok41 uitbreiding

Snelle groei

DOK41 biedt al zes jaar onderdak aan ondernemers die een eigen bedrijf willen beginnen. In die jaren zijn er zestig ondernemers verwelkomd in Vlissingen. Nu komen er zeven nieuwe kantoren bij, ongeveer 25 flex-werkplekken, een vergaderruimte en een stilte ruimte. Hoelang de ondernemers bij DOK41 verblijven verschilt per bedrijf. Sommige zitten er drie jaar, anderen groeien zo snel dat ze uit het gehuurde kantoor groeien. Zo moest Square Fruit na 12 maanden al verhuizen naar een nieuw kantoor in Middelburg. 
Dok41 uitbreiding

Blijvende band

Het bedrijf maakt content in de vorm van video's en foto's voor bedrijven. Het vertrek uit Vlissingen betekent volgens Eli Verhage van Square Fruit niet dat de band met DOK41 definitief verbroken zijn. "Wij vinden het heel belangrijk om nog verbonden te blijven aan Dok. We willen ons netwerk hier graag behouden. We hebben ook gevraagd of wij iets voor hen kunnen betekenen, zodat we ook iets terug kunnen doen voor wat wij hebben gekregen hier," aldus Verhage.