Zeeuwse cafés lopen duizenden euro's mis door EK (video)

Zeeuwse cafés lopen duizenden euro's mis door EK (video)
Zeeuwse cafés lopen duizenden euro's mis door EK (video) © OZ
ek-voetbal-34-ZNO160610FB
ZIERIKZEE - EK Voetbal zonder Oranje
Pleinen vol Oranjesupporters. We kennen het nog uit 2010 en 2014 toen Oranje zeven wedstrijden in actie kwam. Gouden bergen voor de horeca in Zeeland. 'Het betekent veel voor de sector', zegt Joris Prinssen van de Koninklijke Horeca Nederland. De caféhouders uit bovenstaand filmpje zeggen last te hebben van het EK, maar dat hoeft niet per se, zegt Prinssen. ''Juist nu kun je laten zien hoe inventief je bent als caféhouder. Profiteer bijvoorbeeld van al die andere sporten waar Nederland het nu goed in doet. Probeer een hype op gang te brengen. Bijvoorbeeld door de Belgen te supporteren'', adviseert Prinssen.  
Saamhorigheid
Robbert Roggeband van Café de Gekroonde Suikerbiet beseft ook dat de café's de afgelopen jaren erg verwend zijn. ''En nu hopen we dat bijvoorbeeld de Belgen hier wat vaker aanmeren.'' Alle wedstrijden worden gewoon uitgezonden, maar de beleving zal toch anders zijn. ''Je mist gewoon de gezelligheid die hoort bij zo'n EK'', zegt Van Tiggelhoven. 
EK Voetbal
Het EK Voetbal begint op 10 juni met Frankrijk-Roemenië en eindigt op 10 juli met de finale. Nederland doet voor het eerst sinds 1984 niet mee.