Cees Freeke luis in de pels van de gemeenteraad (video)

Cees Freeke luis in de pels van de gemeenteraad (video)
Cees Freeke luis in de pels van de gemeenteraad (video) © oz
cees freeke
TERNEUZEN - LPF
Hij zat al eerder acht jaar in de raad voor de Lijst Pim Fortuijn en daarna de Lijst Cees Freeke, toen de LPF uit elkaar viel. Na een pauze, zit hij nu in de raad voor ouderenpartij 55Terneuzen. Opnieuw bestookt hij daar zijn politieke collega's onophoudelijk met vragen en opmerkingen. Zoals het verzoek om strenger op te treden tegen het gebruik van vuurkorven in de tuin.

Doorslaggevend
 
De fractie 55Terneuzen bestaat naast Cees Freeke uit Marian Steenbakker. Ondanks dat de fractie maar twee van de 31 zetels bezet, heb je als kleine fractie wel degelijk iets in de pap te brokkelen, zegt Freeke.

Stemmen staakten

Ook de Lijst Pim Fortuijn en de Lijst Cees Freeke waren kleine fracties. Cees Freeke wist een aantal jaar geleden de komst van windmolens in de Eendragtspolder bij Terneuzen tegen te houden. "De stemmen staakten. Met onze Nee-stem was de uiteindelijke uitslag 16 tegen en 15 voor en kwamen de windmolens er niet."
Gemeentehuis Terneuzen - archief
Gemeentehuis Terneuzen - archief © Wikipedia

Coffeeshop

Freeke botste tijdens zijn raadsperiodes ook herhaaldelijk met burgemeester Jan Lonink van Terneuzen. "Lonink kwam op een gegeven moment met het plan om een coffeeshop te openen aan de grens, in de buurt van Zelzate. Dit om de overlast van de grote coffeeshop Checkpoint destijds in de Terneuzense binnenstad te tackelen. Maar volgens mij was dat besluit onrechtmatig. Ik heb een brief geschreven aan de toenmalige minister Donner van justitie, waarna het plan is teruggetrokken."

Universiteit

In de periode 2011-2013, toen Freeke niet in de raad zat, zat Cees Freeke ook niet stil. Hij rondde in die tijd aan de Universiteit van Tilburg een universitaire studie af; hij werd meester in de rechten. Daarvoor putte hij naar eigen zeggen ruimschoots uit de ervaring die hij al had als gemeenteraadslid in Terneuzen.
Cees Freeke - gemeenteraadslid 55 terneuzen
Cees Freeke - gemeenteraadslid 55 terneuzen © oz
ITEM Cees Freeke