Junioren Driedaagse herbergt al 35 jaar toptalenten (video)

Junioren Driedaagse herbergt al 35 jaar toptalenten (video)
Junioren Driedaagse herbergt al 35 jaar toptalenten (video) © OZ
Junioren-Driedaagse-INT1-ZNO160522EV

Junioren

AXEL - De wedstrijd herbergt al 35 jaar de beste renners ter wereld in hun leeftijdscategorie. Wielrenners van 17 en 18 jaar aan de vooravond van een grote carrière.
Ruwe diamanten
Wielerliefhebbers die er alleen op uit zijn om de grote namen uit het peloton te zien rijden moeten niet bij de Junioren Driedaagse in Axel zijn. "Dit zijn de mannen van de toekomst", weet oud-prof Davy Dubbeldam uit Sluiskil. Dubbeldam zit in de organisatie van de Junioren Driedaagse en weet dat de junioren die hier goed rijden vaak een mooie toekomst hebben. "Het zijn geen koekenbakkers die hier winnen. Dat zijn renners die al heel wat in hun mars hebben."
Junioren-Driedaagse-INT2-ZNO160522WT
Meer dan honderd profs
35 jaar Junioren Driedaagse heeft bewezen dat de wedstrijd inderdaad de mondiale toptalenten herbergt. De organisatie houdt een lijst bij van renners die meededen aan de Zeeuws-Vlaamse wedstrijd en het schopten tot profrenner.

Van Boonen tot Wiggins

"Dat zijn er inmiddels meer dan honderd", weet penningmeester Jan van de Broeke. "En daar zitten hele grote namen bij. Rebellin, Wiggins, Gesink, Degenkolb, Boonen, Reus allemaal reden ze hier. En ook bijvoorbeeld schaatser Sven Kramer en NOS-commentator Herbert Dijkstra."
Watertoren
Volgens Van de Broeke heeft Axel veel bekendheid door de Junioren Driedaagse. "Axel is bekend om de motocross en de koers. En ook een beetje om de watertoren, maar daar hebben een stuk minder mensen het over", zegt Van de Broeke met een knipoog.
Bram Cambier (links) en Jan van de Broeke zitten in de organisatie van de Junioren Driedaagse.
Bram Cambier (links) en Jan van de Broeke zitten in de organisatie van de Junioren Driedaagse. © OZ