Hij riep: 'Help, help ik red het niet' (video)

Beloonde burger 1

Man in de sloot

MIDDELBURG - Eén van de genodigden voor de zogenaamde 'Beloonde burger avond' is Eric Schute uit Middelburg. Een paar weken geleden keek hij uit het raam vanuit zijn appartement op de vierde verdieping van serviceflat de Middelburcht. Het leek of hij iemand in de sloot zag liggen. Schute snelde naar buiten en trof inderdaad een oudere man in de sloot aan met z'n scootmobiel over zich heen.
© omroep zeeland

Help, help!

Eric Schute aarzelde geen moment en sprong de sloot in. "De man riep: 'Help, help, ik red het niet'. Ik probeerde hem omhoog te trekken, maar dat lukte niet. Ik zag niemand in de buurt, behalve de postbode. Die heb ik toen geroepen."

Hulpdiensten

Marja Hoek bracht die dag de post rond en ook zij besloot direct de sloot in te springen. De twee redders in nood hebben samen de man rechtop getrokken. Inmiddels had iemand anders de hulpdiensten gealarmeerd. 
© omroep zeeland

Burgerplicht

Eric Schute en Marja Hoek waarderen het gebaar van de politie dat ze zijn uitgenodigd voor een kijkje achter de schermen in het trainingscentrum van de politie in Vlissingen-Oost. Tegelijkertijd relativeren ze hun heldenactie en vinden ze het niet meer dan hun burgerplicht. 

Goed afgelopen

De bejaarde man die met zijn scootmobiel de sloot in reed, maakt het goed. Na een nachtje in het ziekenhuis, kon hij weer naar huis.