SP wil meer politie tegen drugstransporten

SP wil meer politie tegen drugstransporten
SP wil meer politie tegen drugstransporten
© Omroep Zeeland
DEN HAAG - Te weinig personeel
Volgens Kooiman is er nu te weinig opsporingscapaciteit en te weinig politie om de drugstransporten te bestrijden. Ze heeft daarover Kamervragen gesteld aan de minister. "Ik hoor van agenten en rechercheurs dat er te weinig personeel is in Zeeland om de georganiseerde criminaliteit te bestrijden", zegt Kooiman. "Politiebureau's gaan dicht en agenten verdwijnen. Dat moeten we een halt toeroepen."
Aantrekkelijk
Kooiman reageert met haar uitspraken op de opmerkingen van criminoloog Cyrille Fijnaut, verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Die zegt dat Zeeland aantrekkelijker is geworden voor drugssmokkel doordat controles op Luchthaven Schiphol en in de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen strenger zijn geworden.  Ook in Noord-Brabant wordt er streng gecontroleerd. Volgens Fijnaut zoeken drugssmokkelaars een uitweg in Zeeland. 
Te weinig politie
Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft dit jaar een speciale officier van justitie aangesteld in Zeeland. Die moet zich gaan bezighouden met de georganiseerde misdaad, zoals drugssmokkel. "Dat is mooi", zegt Nine Kooiman. "Maar als deze officier vervolgens geen mensen kan inzetten voor de opsporing en bestrijding van drugstransporten heeft het weinig zin."
ITEM bestrijding drugstransporten