Vijftig insprekers bij vergadering azc Breskens

Vijftig insprekers bij vergadering azc Breskens
Vijftig insprekers bij vergadering azc Breskens © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland
BRESKENS - Tent
Vanwege de verwachte belangstelling had de gemeente al besloten om speciaal voor deze vergadering een tent neer te zetten op het bedrijventerrein Deltahoek bij Breskens. De tent heeft een capaciteit van 750 bezoekers, aanmelden is dus niet meer mogelijk.
Lees ook: Plan voor 500 asielzoekers bij Breskens

Geen besluit
De commissievergadering start met uitleg over de procedure tijdens een commissievergadering, waarna wethouder Peter Ploegaert een overzicht geeft van de stappen die tot nu toe zijn genomen. Daarna is het de beurt aan de insprekers, elke spreker krijgt maximaal vijf minuten. Tot slot is het aan de leden van de commissievergadering en het gemeentebestuur. Een definitieve beslissing valt vanavond nog niet; dat gebeurt tijdens de raadsvergadering op donderdag 2 juni. 

© OZ
Handtekeningen
De initiatiefnemers van de Facebookpagina NEE tegen AZC Breskens verzamelen vandaag handtekeningen voor een petitie die op 1 juni wordt overhandigd. Ze staan bij de twee supermarkten in Breskens en vlak voor de commissievergadering ook bij de ingang van de tent. Gisteravond werd bekend dat de protestborden van de tegenstanders zijn omgegooid of gestolen.
Lees verder: Onbekenden gooien borden tegen komst azc in Breskens om

Horeca
Koninklijke Horeca Nederland is één van de sprekers vanavond in Breskens en het niet niet eens met de geplande locatie van een azc in Breskens aan de Nolletjesdijk. Volgens brancheorganisatie is een opvang naast het strand waar iedereen zich vrij wil voelen en in bikini moet kunnen rondrennen is niet passend. "Mensen uit oorlogsgebied daar op laten uitkijken is echt ongepast. Ook zij verdienen een betere en rustigere locatie", aldus Koninklijke Horeca Nederland.