Breskens uitgesproken over komst asielzoekers

Breskens uitgesproken over komst asielzoekers
Breskens uitgesproken over komst asielzoekers © OZ

Tent

Vanwege de grote belangstelling had de gemeente Sluis een tent laten neerzetten op het bedrijventerrein Deltahoek bij Breskens. De tent heeft een capaciteit van 750 bezoekers. Het maximale aantal aanmeldingen werd dinsdagmiddag bereikt.
Handtekeningenactie
De geplande komst van 500 asielzoekers leidde tot protest onder sommige Bressiaanders. Zo werden er dinsdag voor de supermarkt ruim duizend handtekeningen ingezameld tegen het plan. Onze verslaggever sprak met de initiatiefnemer van de actie:
ITEM Handtekeningenactie azc

Spandoeken

In de aanloop naar de vergadering waren er ook spandoeken met daarop 'AZC nee' in de omgeving opgehangen. De Facebookpagina Nee tegen azc Breskens kreeg ruim 1.500 likes. Voorstanders lieten ook van zich horen, bijvoorbeeld door de Facebookpagina Vluchtelingen welkom in Breskens.
© OZ
Azc
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil graag een asielzoekerscentrum neerzetten in Breskens. Het centrum, dat aan de Nolletjesdijk gebouwd moet worden, moet het eerste jaar 300 asielzoekers huisvesten. Als dat eerste jaar zonder problemen verloopt, wordt die capaciteit uitgebreid naar 500 asielzoekers.