Zeeland wordt wakker: azc, zwaargewonde en Zeelandia

Zeeland wordt wakker: azc, zwaargewonde en Zeelandia
Zeeland wordt wakker: azc, zwaargewonde en Zeelandia © OZ
© OZ
OOST-SOUBURG - Azc
Aan de Nolletjesdijk in Breskens komt geen groot asielzoekerscentrum. De gemeenteraad is tegen de opvang van 500 mensen op één plek. De gemeente Sluis en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten volgens wethouder Ploegaert nu op zoek naar een plek voor een kleiner AZC.
BULLETIN AZC 1 wethouder
© OZ
Zwaargewonde
Op het strand bij Dishoek is dinsdagavond een persoon zwaargewond geraakt. Vermoedelijk is het slachtoffer van een paard gevallen.
Zeelandia-Willem-I-ZNO160517CL

Zeelandia

Nog één dag en dan weet het 116 jaar oude Zeeuwse familiebedrijf Zeelandia of het de Koning Willem I-prijs 2016 heeft gewonnen. De Oscar voor bedrijven die morgen in Eindhoven wordt uitgereikt zou een kroon zijn op het werk van het personeel.
© OZ

Buurtmoestuin

Ouderen uit hun sociale isolement halen. Dat is het doel van de buurtmoestuin bij het woonzorgcentrum De Blaauwe Hoeve in Hulst. De tuin werd in het bijzijn van ouderen en kinderen geopend door het planten van een boom.
Radioreportage buurtmoestuin
Weer
Het is vandaag eerst overwegend bewolkt. Zeer lokaal valt er een spatje motregen. Vooral vanaf de late middag laat de zon zich af en toe zien. Er staat weinig wind en het wordt maximaal 16 graden.