Bruse Boys wint ruim en mag hopen op lijfsbehoud (video)

Bruse Boys wint ruim en mag hopen op lijfsbehoud (video)
Bruse Boys wint ruim en mag hopen op lijfsbehoud (video) © OZ
Samenvatting-Bruse-Boys-FC-Dauwendaele-ZNO160524UL
BRUINISSE - Kleine kans
Bruse Boys moest een 3-1 achterstand wegwerken die was opgelopen in het eerste duel. Voor de rust kwamen beide ploegen niet tot scoren. Beide ploegen kregen één mogelijkheid op een doelpunt. Voor Bruse Boys schoot Dylan Adelaar naast en Dauwendaele-aanvaller Peter van Gorsel zag een inzet gekeerd worden door doelman Giljam.
Sterke tweede helft
Bruse Boys kwam daarna erg sterk uit de kleedkamer. In de 49e minuut werd het 1-0 voor de thuisploeg dankzij een eigen goal van Max Dagevos. Een minuut later zorgde Johan Vroegindeweij op aangeven van Ben von Unen voor een verdubbeling van de score. Daardoor werd de achterstand uit de eerste wedstrijd ongedaan gemaakt. Een kwartier voor tijd maakte Domenique van den Berge de 3-0 en zorgde ervoor dat Bruse Boys opgelucht adem kon halen. De laatste treffer kwam op naam van Dylan Adelaar die een voorzet van Koen van den Berge binnen schoot. 

Bruse Boys aanvoerder en doelpuntenmaker Johan Vroegindewey over de zege op FC Dauwendaele:

Interview-Johan-Vroegindeweij-ZNO160524WM

Scheidend FC Dauwendaele trainer Marcel Lourens is teleurgesteld en trots tegelijk:

Interview-Marcel-Lourens-ZNO160524ST

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport)
">
Tegenstander
De volgende tegenstander is GRC'14 uit Giessen. Zij versloegen FC Axel in de eerste ronde. De winnaar van dat duel speelt tegen of Heerjansdam of Altena om een plek in de eerste klasse van het seizoen 2016/2017.
Scoreverloop
1-0 Dagevos (49/ed)
2-0 Vroegindeweij (50)
3-0 Domenique van den Berge (74)
4-0 Adelaar (78)
Opstelling Bruse Boys
Giljam, Koen van den Berge (Duffener/86), Vroegindeweij, Olree, Van der Bijl, Dorst, Mats Willemse, Domenique van den Berge, Adelaar, Blomaard, Von Unen
Opstelling Dauwendaele
Van Dolder, Sinaij, De Kroo, Dagevos, Van Welsum (Kwast/60), Joosse, Eversdijk, Toornstra (Mvambanu/86), Van Vooren, Van Gorsel, Ernest (Goedhart/45)