Politie: aanrijder motoragent had celstraf open staan

Politie: aanrijder motoragent had celstraf open staan
Politie: aanrijder motoragent had celstraf open staan © OZ
© OZ
VLISSINGEN - Poging tot doodslag
De Vlissinger wordt verdacht van poging tot doodslag en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij zou tijdens de vluchtpoging met zijn auto bewust tegen de motor van de agent zijn gereden. De agent bleef ongedeerd.
Herkend
De verdachte werd dinsdagmiddag in de Hendrick Vroomlaan herkend door een agent. De Vlissinger stond op het punt zijn auto in te stappen toen de agent luid 'staan blijven' riep. De man stapte snel in en scheurde ervandoor.

Fietser met kinderen

Tijdens de achtervolging werden hoge snelheden bereikt. De bestuurder negeerde meerdere stoptekens. De verdachte stopte wel voor een overstekende fietser en twee kinderen. Op dat moment stond de motoragent achter de auto stil. De bestuurder reed achteruit tegen het voorwiel van de motor.

Fietspad oprijden

De agent kon net voorkomen dat hij omviel. Hij zette opnieuw de achtervolging op de automobilist. De bestuurder besloot met hoge snelheid het fietspad op te rijden. De motoragent vond dat te gevaarlijk en staakte de achtervolging; hij had de bestuurder immers herkend.

Zwarte Renault Twingo

De zwarte Renault Twingo van de verdachte werd rond 15.45 uur gevonden in Oost-Souburg. Deze is uiteindelijk in beslag genomen.