Zeeland wordt wakker: Opluchting, pesten en polsbandjes

Zeeland wordt wakker: Opluchting, pesten en polsbandjes
Zeeland wordt wakker: Opluchting, pesten en polsbandjes © OZ
© OZ
OOST-SOUBURG - Opluchting
In Breskens heerst vooral opluchting na de commissievergadering over het asielzoekerscentrum in het dorp. In die vergadering werd duidelijk dat de gemeenteraad tegen het plan stemt. Commissaris van de Koning is er, ondanks de afwijzing van het plan in Sluis, van overtuigd dat het Zeeland lukt om 2500 extra opvangplaatsen voor asielzoekers te vinden. Polman waarschuwt wel voor vooroordelen. Hij wil dat bestuurders en inwoners zich blijven verdiepen in feiten. 
BUL Polman over azcgedoe
Uitsluiting is echt heel erg
Uitsluiting is echt heel erg © OZ

Pesten

Op de Zeeuwse scholen wordt minder gepest dan vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van het ZB Planbureau onder ruim drieduizend scholieren uit het voortgezet onderwijs. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat meer meisjes worden gepest dan jongens.
© OZ

Polsbandjes

De politie en de Reddingsbrigade Nederland starten opnieuw een campagne tegen kindvermissingen op stranden en bij recreatieplassen. De Reddingsbrigade en politie gaan polsbandjes uitdelen. Daarop kunnen de ouders hun telefoonnummer zetten, zodat kwijtgeraakte kinderen sneller met hun ouders herenigd kunnen worden.
Rebecca en Margot oefenen voor de finale
Rebecca en Margot oefenen voor de finale © OZ
Scheikunde
De Zeeuwse vriendinnen Rebecca Baaijens en Margot Polderdijk gaan binnenkort de strijd met elkaar aan in de finale van de Nationale Scheikundeolympiade in Nijmegen. De eindexamenleerlingen kunnen zich pas na hun eindexamens verdiepen in de stof. En die is volgens hun scheikundeleraar Ger Boer erg pittig. 
BUL Slimme scheikundeleerling

Weer

Vanochtend is het eerst lokaal grijs door nevel en mist. Daarna is het zonnig, afgewisseld met wat stapelwolken. In de loop van de middag komt er een zeewindje opzetten. Het wordt maximaal 21 graden.