Dit jaar nog voller: Middelburg VÓLkoren

Dit jaar nog voller: Middelburg VÓLkoren
Dit jaar nog voller: Middelburg VÓLkoren © OZ
Shantykoor bij Middelburg VOLkoren
Shantykoor bij Middelburg VOLkoren © OZ

Voller

MIDDELBURG - Met 166 koren op 30 locaties is Middelburg dit jaar weer nét iets voller dan voorgaande jaren. In 1999 werd het festival voor de eerste keer georganiseerd als onderdeel van de maandelijkse Kunst- en Cultuurroute in Middelburg. Al snel kreeg het festival meer naamsbekendheid en groeide het uit tot het grootste korenfestival van Zuid-West-Nederland. Zo ging het festival van tien koren en vijf locaties in 1999 naar dit jaar 166 koren en 30 locaties. 
Kwaliteit
"Vorig jaar hadden we het gevoel dat we het maximum hadden bereikt qua aantal koren en locaties", vertelt voorzitter Hans van der Zwan. "We willen nu nog meer inzetten op kwaliteit. Doorborduren op de ervaring van de afgelopen 17 jaar." En dus nam de organisatie de geschiktheid van de locaties onder de loep en ging het aantal terug van 36 in 2015 naar 30 locaties in 2016.
Locaties
Kerken, het Zeeuws Museum, theater Zeelandia, de Markt, het Abdijplein, een Hoogaars, de 30 locaties waar de koren van zich laten horen zijn zeer divers. Dat geldt ook voor de koren: van klassiek tot smartlappen, van pop tot musical, alle stijlen worden vertegenwoordigd op Middelburg VÓLkoren. 
Luister naar de radio
Ook Omroep Zeeland is aanwezig bij Middelburg VÓLkoren. Luister zaterdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur naar radio-uitzending of kijk maandag naar het programma Editie 2016 voor een sfeerverslag van het korenfestival.