Schouwen-Duiveland profiteert mee van Concert at SEA (video)

Schouwen-Duiveland profiteert mee van Concert at SEA (video)
Schouwen-Duiveland profiteert mee van Concert at SEA (video) © OZ
Concert at Sea 2016
© OZ
ITEM 1 Concert at SEA 2016
BROUWERSDAM - Campings
Veel campings en vakantieparken langs de Schouwse kust zijn aangesloten bij Concert at SEA. Dit betekent dat bezoekers een overnachting kunnen boeken inclusief kaartje. Het gaat hier in totaal om zo'n 12.000 bezoekers. Daarnaast zijn er nog eens zo'n 12.000 bezoekers die zelf een overnachting boeken op een camping, park , hotel, B&B, etc. De economische impact van Concert at SEA op 't eiland is dus erg groot. 

De Zeeuwse Kust


Strandpark De Zeeuwse Kust is ook aangesloten bij de organisatie. Ze zijn tijdens Concert at SEA compleet volgeboekt. Dit betekent dat er zo'n 5000 mensen overnachten op het park. Eigenaar Marc Ruijtenberg is hier erg blij mee. "Ik weet in januari al dat ik in het weekend van Concert at SEA vol zit en dat is fijn. Vooral omdat het nog geen hoogseizoen is." 
Omzet
De omzet van De Zeeuwse Kust ligt tijdens Concert at SEA zo'n 70 procent hoger dan een ander weekend in dezelfde periode. "En dan moet het wel goed weer zijn, want anders is het verschil misschien wel zo'n 85 procent".
© OZ

Ondernemers

Ruijtenberg merkt ook bij andere ondernemers op het eiland dat ze erg blij zijn met Concert at SEA en dat het festival ook van invloed is op hun omzet. "Of het nu een camping, strandpaviljoen, café of een frietkraam is, iedereen op 't eiland profiteert van al die bezoekers". 
Waarde
Dat blijkt ook uit een onderzoek van het Amsterdamse merkadviesbureau Hendrik Beerda Brand Consultancy. Het bedrijf heeft drie jaar geleden onderzocht wat de economische waarde van het festival voor Zeeland is. De conclusie is dat Concert at SEA de provincie Zeeland een jaarlijks rendement oplevert van zo'n 3,5 miljoen euro. 
© OZ
Sterk merk
Concert at SEA zou volgens het onderzoek op de lange termijn voor de provincie Zeeland zelfs een maatschappelijke waarde van 67 miljoen euro vertegenwoordigen. 
Bezoekers
Ruim 80% van de bezoekers komt van buiten de provincie. En meer dan de helft van hen, zo'n 54 procent, verwacht de provincie Zeeland vaker te gaan bezoeken.