'Wethouder worden vond ik een uitdaging' (video)

'Wethouder worden vond ik een uitdaging' (video)
'Wethouder worden vond ik een uitdaging' (video) © OZ
Ad Verseput over zijn politieke carriere

Ambitie

ZIERIKZEE - Jarenlang is Verseput actief geweest in de Schouwse politiek. Eerst als raadslid voor toen de gemeente Westenschouwen. Later als fractievoorzitter en uiteindelijk werd hij in 2006 wethouder. De ambitie om wethouder te worden, is er altijd geweest. "Ik vond een bestuurlijke functie interessant en ambieerde na jaren raadslid te zijn geweest het wethouderschap." 

Burgemeester?

Op de vraag of Verseput burgemeester had willen worden, antwoordt hij bevestigend. "Ik heb wel eens een brief geschreven, maar nooit verstuurd. Mijn vrouw en ik konden het niet over ons hart verkrijgen om Schouwen-Duiveland achter ons te laten."

Spijt

Terugblikkend op zijn bestuurlijke carrière heeft hij nergens spijt van gehad. "Teleurgesteld was ik wel eens als een bepaald voorstel er niet door kwam of als ik mensen moest teleurstellen, omdat iets volgens de regelgeving niet mocht. Je moet vaak ook de afweging maken of het persoonlijk belang opweegt tegen het gemeenschappelijk belang." 

Positief

Op zijn tijd als wethouder kijkt hij positief terug. "Het was een mooie tijd waarin ik veel projecten heb mogen doen. Van een aantal masterplannen voor bijvoorbeeld Zierikzee en Bruinisse tot meedenken over Brouwerseiland waar nog een besluit over genomen moet worden."
© OZ
Vrije tijd
De Schouwse wethouder is gek op fietsen. Al rijdend over de polderwegen kan hij de gedachten over werk moeilijk loslaten. "Ik zit eigenlijk altijd op de racefiets en dan kom ik vaak tot nieuwe inzichten. Dan ben ik ontspannen en dat heeft er wel eens voor gezorgd dat ik beter wist hoe ik iets moest aanpakken."

Fietsen

Fietsen is dan ook één van de dingen die hij meer gaat doen. Nadenken over het werk hoeft dan niet meer. "Alleen van de natuur genieten wordt het dan, heerlijk!" Verder houdt hij van reizen en wil hij meer tijd met zijn kleindochter doorbrengen.
Toekomst
Voor de gemeente hoopt de ex-wethouder dat het collegeprogramma dat twee jaar geleden is opgesteld zo goed mogelijk wordt afgerond. "We zitten op de goede weg, maar er zijn nog zeker een aantal dingen waaraan gewerkt moet worden."
Afscheidsreceptie
Op 31 mei neemt Ad Verseput afscheid op het gemeentehuis van collega's en belangstellenden. Hij gaf donderdag 26 mei het wethoudersstokje door aan partijgenoot Wout van den Berg.
© OZ