Achttien maanden geëist tegen vechtersbaas

Achttien maanden geëist tegen vechtersbaas
Achttien maanden geëist tegen vechtersbaas © OZ
Rechter in de rechtbank (archief)
Rechter in de rechtbank (archief) © OZ
MIDDELBURG - Café
De 20-jarige verdachte was samen met zijn 17-jarige neef uit een café gezet, omdat ze zich agressief gedroegen. Op weg naar buiten gaf de verdachte twee vrouwen een kopstoot en trok daarbij ook de trui van één van de dames kapot. 

Woordenwisseling

Toen de mannen ook bij een volgend café niet naar binnen mochten, kreeg de verdachte ruzie met een 30-jarige man uit Westdorpe. De verdachte stak met een mes in de nek van het slachtoffer, die op zijn beurt de verdachte begon te schoppen en te slaan totdat de verdachte bewusteloos op de grond lag. 

— Heiko Strietman (@mediawoord)
">
Noodweer
Het neergestoken slachtoffer heeft de verdachte bewusteloos geslagen maar wordt daar niet voor vervolgd omdat er sprake zou zijn van zelfverdediging. 
Smartengeld
Het slachtoffer vindt dat zijn leven op het spel heeft gestaan en daarom wil hij smartengeld hebben. Hij vraagt om een bedrag van 8000 euro. De officier van justitie vond dit fors en hij verlaagde het bedrag dan ook in zijn eis naar 5000 euro.

— Heiko Strietman (@mediawoord)
">
Mes op zak
Zelf zegt de verdachte zich weinig tot niets meer te kunnen herinneren. De officier van justitie vond het vreemd dat de verdachte een mes op zak had, toen hij ging stappen. De verdachte had daar op zijn beurt een logische verklaring voor want hij is hobbyvisser en gebruikt daar het mes voor.

— Heiko Strietman (@mediawoord)
">
Uitspraak
De rechtbank doet over twee weken, op 13 juni, uitspraak.