Vier cardiologen weg bij ADRZ na ruzie

Vier cardiologen weg bij ADRZ na ruzie
Vier cardiologen weg bij ADRZ na ruzie © OZ
Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes
Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes © oz

Ziek gemeld

GOES - Het gaat om vier van de in totaal zeven cardiologen van het Zeeuwse ziekenhuis. Twee van hen hadden zich al ruim een week geleden ziek gemeld. 
'Zelfstandigheid onder druk'
De groep kan zich totaal niet vinden in de eis van de directie om mee te doen met de vorig jaar opgerichte coöperatie. Ze willen als medisch specialistisch bedrijf zelfstandig blijven en zo meer zeggenschap houden over hun financiën, investeringen en over de organisatie van hun afdeling.

Afspraken

De directie van het ADRZ wil dat de cardiologen onderdeel worden van de coöperatie omdat er dan makkelijker afspraken gemaakt kunnen worden. Waar voorheen apart moest worden onderhandeld met alle maatschappen, is er door de coöperatie nog maar één gesprekspartner voor de directie. En door onderdeel te worden van de coöperatie moeten de cardiologen meer worden betrokken bij de andere afdelingen van het ziekenhuis.
© Omroep Zeeland

Conflict reumatologen

Het is niet voor het eerst dat er een conflict ontstaat tussen het ADRZ en specialistische artsen. Ruim een jaar geleden kwam het tot een rechtszaak tussen reumatologen en het ziekenhuis.

Zelfstandig verder

De zelfstandige artsen, die eerst in dienst waren bij het ziekenhuis, sloten zich aan de nieuwe Reumazorg Zuid West Nederland. Deze beslissing leidde tot een conflict tussen de twee partijen. Later heeft het ziekenhuis de specialisten vervangen voor reumatologen van het Erasmus MC.